Eşecul privatizării Cupru Min nu e victoria nimănui atrage (Gândul) - Cine l-ar urma pe MRU într-un nou proiect politic (România Liberă) - Fitilul Chiliman a fost aprins. Pericol de explozie a USL (Evenimentul Zilei) - Viaţa la ţară, între Evul Mediu şi mileniul III (Capital) - Iepuraşul, între tradiţie şi motiv de cheltuială (Adevărul)
Băsescu, lobbystul-şef pentru Chevron, Roşia Montană şi Roşia Poieni. Şeful statului a făcut lobby pentru cele trei investiţii sub pretextul că ar crea noi locuri de muncă. Jurnalul Naţional reia discursul prezidenţial de la învestirea ministrului mediului, dar publică şi o analiză preluată din presa de la Budapesta. În articolul intitulat “Băsescu şi corupţia de cianură” cotidianul ungar Nepszava scrie despre “maestrul bucătăriei politice româneşti”, problemele PDL şi lupta anticorupţie, unealtă de şantaj.
Eşecul privatizării Cupru Min nu e victoria nimănui atrage atenţia Victor Rotariu, de la Gândul, “ci un eşec necesar al unei proceduri neclare, care a fost făcută cu ochii închişi în baza unei documentaţii incomplete şi depăşite.” În opinia editorialistului “este bine că a eşuat privatizarea Cupru Min în condiţiile în care a fost ea derulată. Nu este vorba însă despre niciun fel de victorie a Guvernului împotriva "investitorilor deştepţi".”
În Ziarul Financiar citiţi despre o intrare neaşteptată în cea mai disputată privatizare a anului, Cupru Min: îşi face apariţia Doamna de Cupru. Maria Gherghe, 53 de ani, cumpără prin Ronefer SRL Voluntari tot cuprul de la Cupru Min şi îl vinde în China. Ea a fost funcţionar în Ministerul Metalurgiei şi apoi până în 2000 salariat al Conef, compania care preluase toate exploatările de metale neferoase.
Cine l-ar urma pe MRU într-un nou proiect politic. România Liberă notează că în noul partid de dreapta, aşteptat să fie lansat cu Ungureanu drept lider, se vor