Preşcolarii de la Grădiniţa Nr. 11 Botoşani nu vor uita prea curând momentele plăcute pe care le-au împărtăşit cu educatoarele în cadrul săptămânii trecute.
În cadrul proiectului educational „Tradiţii şi obiceiuri de Paşte", coordonat de cadrele didactice Mariana Mitrofan şi Ortansa Iordache, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Botoşani şi Grădiniţele Nr. 14, 24, 25,Girotondo, Tudora, micuţii s-au pregătit să înţeleagă mai bine semnificaţia sărbătorii Paştelui.
Manifestarea, aflată la a şasea ediţie, a reunit două evenimente: concursul ,,Tradiţii şi obiceiuri de Paşte" şi expozitia ,,Sărbătoarea Învierii". Un real sprijin a fost acordat de Muzeul Judeţean Botosani, prin găzduirea expoziţiei. Punctul de pornire în desfăşurarea proiectului l-a constituit curiozitatea copiilor de a afla ce sărbătorim de Paşti: ,, de ce înroşim ouă?"; ,, de ce vine iepuraşul?"; ,,de ce mergem noaptea de Înviere la biserică şi venim cu lumânările aprinse?".
Participarea la proiect i-a încantat pe copii, pentru ei fiind un motiv întemeiat să-şi exerseze talentul, îndemânarea şi imaginaţia în realizarea de lucrări, dar si să decoreze ouă de Paste, toate fiind expuse la Muzeul Judeţean.
„Educatoarele implicate: Liliana Hoancia, Eugenia Oborocianu, Apetrei Lidia, Magda Gorbănescu au fost cele care au sprijinit şi susţinut copiii în actiunea derulată, transmiţându-le totodată dorinţa de cunoastere şi păstrare a tradiţiilor şi obiceiurilor creştine" a precizat Mariana Mitrofan, iniţiatoarea proiectului.
Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.