Mihaela Dragoș, directorul direcției juridice a Comisie Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), va fi cercetată sub acuzația de favorizarea infractorului după ce și-a schimbat declarațiile de martor date în dosarul Rompetrol. La următorul termen va fi audiat Verestoy Atilla. În acest dosar, Dinu Patriciu este judecat pentru delapidare, spălare de bani şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
La ultimul termen, Dragoș și-a nuanțat declarațiile date la DIICOT în urmă cu șapte ani. Astfel, ea a arătat că astăzi nu ar mai susține că o tranzacție fără bani în cont ar fi ceva anormal, care să producă suspiciune.
În același timp, răscumpărarea de acțiuni la un preț mai mare decât cel de vânzare este acum o operațiune de piață firească, care ține de dinamica pieței. Dragoș a recunoscut că în 2005 a primit și avizat o informare din partea unui inspector prin care se recomanda sancționarea lui Dinu Patriciu însă în ședința de conducere care a urmat, acuzațiile au fost demontate și suspiciunile inspectorului nu s-au confirmat.
Cercetată pentru favorizarea infractorului
Imediat după aceste explicații oferite de martoră ca răspunsuri la întrebări ale avocaților lui Patriciu, procurorul de ședință a întrebat-o dacă nota întocmită de inspector respecta legislația din 2004, întrebare la care directoarea a răspuns evaziv.
Acest lucru l-a determinat pe anchetator să declare că se autosesizează, din oficiu, sub acuzația de favorizare a infractorului. Anunțul procurorului a aruncat sala în aer. Atât judecătorul cât și avocații lui Patriciu au sărit ca arși, susținând că este inadmisibil ca acest lucru să se anunțe în timpul ședinței, gestul fiind unul care urmărește să pună presiune asupra martorului.
Mintea de pe urmă a directoarei
Mihaela Dragoș a continuat să susțină că și astăzi atât legislația românescă cât și ce