Foto: AFP Febra cumpărăturilor, cozi interminabile la magazine şi aglomeraţie maximă. Aşa că, hoţii de buzunare vor fi în elementul lor. Cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, genţi, sacoşe, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe. Cei care merg la cumpărături în această periioadă, nu trebuie să uite că, în mulţimea de oameni care îi înconjoară, hoţul “se integrează” foarte uşor. O clipă de neatenţie vă poate lăsa fară bani, telefoane mobile sau alte bunuri pe care le aveţi la dumneavoastră.
Ciorditorii acţionează de cele mai multe ori în echipă
Hoţii de buzunare acţionează de obicei în echipă: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură. Altul “atentează” direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei şi încă un “personaj” preia bunul şi dispare. Hoţii care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare.
Sărbători în siguranţă!
Peste 11.000 de poliţişti din toată ţara vor lucra, zilnic, în perioada Sărbătorilor de Paşte. Nu luaţi mulţi bani când mergeţi la cumpărături, folosiţi cardul când este posibil, rugaţi un vecin să vă ţină sub observaţie casa după ce plecaţi şi deplasaţi-vă în grup, evitând persoanele turbulente sau în stare de ebrietate - sunt câteva dintre sfaturile poliţiştilor pentru perioada Paştelui.
·În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine- atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
· Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
· Evitaţi locurile aglomerate dacă aveţi a