Căminul Cultural din localitatea brăileană Mircea Vodă a fost neîncăpător pentru zecile de persoane venite din judeţele Regiunii de Sud-Est pentru a asista la o adevărată lecţie de folclor autentic. Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Interjudeţean "Florii" a reunit pe aceeaşi scenă 16 formaţii de dansuri populare şi 21 de interpreţi.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Brăila, Palatul Copiilor Brăila, Consiliul Local Mircea Modă, Şcoala din comună iar ca sponsor-partener a fost Fundaţia "Fiii Brăilei". Amfitrionul acestui eveniment a fost învăţătorul Constantin Chisău, unul dintre oamenii care şcolesc "Vulturaşii" mirceni să ducă tradiţia şi dansul popular mai departe.
"Vin Floriile cu Soare/ Şi Soarele cu Florii"
Ca în fiecare an, la Mircea Vodă, de Florii se cântă şi se dansează. Cu mic cu mare toată suflarea comunei dar şi din judeţele învecinate au venit să cânte şi să demonstreze că obiceiurile lor sunt la fel de frumoase ca ale noastre. Rând pe rând, pe scenă au urcat copii în port popular, care mai de care mai frumos care au cântat şi au dansat pentru a impresiona juriul care, şi în acest an, a avut doi oaspeţi de seamă chiar de la Palatul Naţional al Copiilor din capitală. Preşedintele juriului a fost profesorul Dorin Şipoş alături de care au mai jurizat Costel Ciupercă de la Palatul Copiilor Brăila, filiala Ianca, Şipoş Mioara, profesor canto la Liceul de Artă Brăila, Dogărescu Gigi de la Palatul Copiilor Brăila, Coman Stelian şi Nicolae Zarioiu -Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, coregrafii Lipan Vasile Valentin şi Gheorghe Mihalache.
"Sunt sigur că toţi copiii vor depune eforturi deosebite să ne prezinte ce au învăţat ei mai bine. Am ales această zi de Florii pentru că e începutul primăverii şi ne-am gândit că orice început al naturii să fie cu cânt şi joc", a spus în deschiderea Fest