Doar în primul trimestru al lui 2012, cel puțin 14 președinți, directori executivi, directori financiari și directori de creație au fost înlocuiți la vârful structurilor de conducere ale marilor companii de lux. Producătorul de poșete de piele Mulberry Group Plc sau PPR SA, companie care deţine brandul Gucci, sunt doar două dintre cele mai recente exemple.
„Companiile se reorganizează în anticiparea următorului ciclu de creștere economică”, a declarat Giovanna Brambilla, partener la Value Search Srl, pentru Bloomberg News. „Dacă aceste companii nu sunt convinse că dispun de cei mai buni lideri, își schimbă imediat generalii”, a adăugat aceasta.
Citește despre lupta acerbă pentru piața chinezească dintre brandurile de lux internaționale și locale pe Forbes.ro
Află ce brand cu iz englezesc și vânzări de miliarde și-a deschis reprezentanță în Capitală
Noile talente
Companiile producătoare de bunuri de bunuri de lux sunt în căutarea de noi talente și idei pentru a gestiona încetinirea ritmului de creștere economică în China și o puternică reducere pe piața de lux europeană. Creșterea dependenței de piețele emergente și de internet a condus la o cerere puternică pentru directori executivi cu aptitudini mai ample, susține Michael Boroian, președintele companiei de recrutare Sterling International. Acesta a declarat că se așteaptă la și mai multe schimbări la vârf în decursul acestui an.
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, cel mai mare producător de bunuri de lux, l-a angajat pe Sebastian Suhl în funcția de director executiv al brandului de modă și marochinărie Givenchy, în martie. Lui îi este atribuită extinderea Prada Group în regiunea Asia Pacific în ultimii șase ani și jumătate, el activând ca director de operațiuni al acestei companii în ultima parte a acestui interval.
„Un talent extraordinar”
S