În urmă cu doi ani, preşedintele-candidat a declarat că ar fi fost de faţă la căderea Zidului Berlinului. Acum, rivalii din cursa prezidenţială îl întreabă dacă a fost prezent şi la scufundarea Titanicului.
Nicolas Sarkozy a susţinut, la o întrunire electorală din Normandia, că a vizitat în urmă cu un an centrala nucleară de la Fukushima, imediat după ce aceasta fusese grav avariată de tsunami. În faţa a 5.000 de simpatizanţi, l-a atacat pe rivalul său socialist, François Hollande, pentru că vrea să închidă centralele nucleare ale Franţei. "Am vizitat Fukushima împreună cu Nathalie Kosciusko-Morizet (ministrul Mediului) şi, spre deosebire de François Hollande, vă pot spune că dezastrul a fost cauzat de valul uriaş, de 42 de metri. Vă spun sincer, nu văd să existe un risc imediat de tsunami în Alsacia", a declarat la Caen (Normandia) liderul francez.
Sarkozy a fost primul lider occidental care a vizitat Japonia după ce ţara a fost lovită de cutremur şi apoi de tsunami în martie anul trecut. Surpriză, însă. Jurnaliştii de la "Le Monde", care l-au însoţit, spun că acesta nu a părăsit niciun minut capitala Tokyo. A stat patru ore în total şi nu a ieşit niciun pas în afara capitalei.
Acum, la câteva zile de primul tur de scrutin al prezidenţialelor (22 aprilie), Sarkozy este ridiculizat în fel şi chip pe această temă. I se spune deja "omul invizibil", mai ales că nu e la prima abatere.
"Oare era şi la bordul Titanicului?"
În urmă cu doi ani, liderul de la Elysee a povestit că a fost de faţă la prăbuşirea Zidului Berlinului, pe 9 noiembrie 1989. A spus că a plecat din Paris în dimineaţa zilei de 9 noiembrie , pentru că voia să ia parte la evenimentul istoric. Ar fi ajuns în Berlin în aceeaşi zi şi ar fi trecut prin punctul de trecere Charlie către Berlinul de Est. A postat pe Facebook o poză cu el însuşi desenând pe zid şi cu