• Conducerea termocentralei trebuie sa dea fostilor angajati aproape 70 miliarde de lei vechi, bani care reprezinta ajutoarele de concediere • Directorul regiei sustine ca platile nu se pot face din cauza blocarii conturilor, dar s-a dat singur de gol ca societatea a intrat in insolventa cu mult timp dupa ce oamenii au fost concediati
Aproape 500 de oameni sunt tinuti in saracie pentru ca CET refuza sa le dea ajutoarele de concediere care li se cuvin prin lege. Conducerea termocentralei sustine ca nu s-au putut plati ajutoarele salariale catre fostii angajati din cauza intrarii in insolventa a societatii. Cu toate astea, dintr-o adresa trimisa de directorul termocentralei spre institutia prefectului reiese ca blocarea conturilor societatii s-a facut abia la data de 17 februarie 2012, exact dupa o luna de la ultimele disponibilizari. "Incepand cu data de 17 februarie 2012, a intrat in efectivitate blocarea tuturor conturilor bancare ale societatii SC CET Iasi SA de catre creditorii ANAF si ANRS-PS (Administratia Nationala a Rezervelor Statului - Probleme Speciale). Acest lucru a facut imposibila plata oricaror drepturi reprezentand obligatiile salariale, inclusiv ajutoarele de concediere, prin orice banca din Iasi", sustine directorul general al CET, Dorin Ivana.
Numarul total al salariatilor disponibilizati de CET Iasi, in intervalul 2010 - ianuarie 2012, a fost de 558, din care 241 de oameni au fost concediati numai in acest an. Fostii angajati sunt si acum ignorati de conducerea CET si de primarie, noul operator al uzinei, iar oamenii sustin ca administratia CET are fonduri, dar nu si interesul de a-si respecta obligatiile fata de fostii salariati. In acest moment, la CET Iasi mai figureaza doar 63 de angajati.
Pentru 2012, regia de termoficare are de incasat 101,6 milioane lei de la populatie prin intermediul facturilor. D