Mielul va fi o delicatesă pe masa multor făgărăşeni! Primele animale au fost aduse astăzi la vânzare în piaţa agroalimentară. Însă, puţini clienţi s-au încumetat să plece acasă cu carne pentru friptură. Mielul s-a vândut în Făgăraş cu 30 de lei pe kilogram.
După lungi aşteptări, în galantarele din piaţa agroalimentară au fost expuşi astăzi primii miei. Oamenii s-au înghesuit să cumpere. Însă când au văzut preţul, majoritatea au plecat acasă cu sacoşa goală şi cu un gust amar. Făgărăşenii nu s-au încumetat să scoată din buzunar 30 de lei pentru un kilogram de carne de miel.
Puţini au fost aceia pentru care tradiţia şi pofta i-au făcut să plătească şi 300 de lei pentru a avea pe masa de Paşte drob, friptură sau ciorbă din miel.
Chiar dacă clienţii au fost puţini, ciobanii spun că nu vor scădea preţul.
În schimb, cei care au vrut să cumpere mielul viu nu au prea avut de unde. Pe strada Libertăţii, un singur crescător de oi a venit cu mieii la vânzare. Nici preţul acestora nu este mai mic. 14 lei au cerut ciobanii pe kilogramul de miel la viaţă.
(M.B.)
Mielul va fi o delicatesă pe masa multor făgărăşeni! Primele animale au fost aduse astăzi la vânzare în piaţa agroalimentară. Însă, puţini clienţi s-au încumetat să plece acasă cu carne pentru friptură. Mielul s-a vândut în Făgăraş cu 30 de lei pe kilogram.
După lungi aşteptări, în galantarele din piaţa agroalimentară au fost expuşi astăzi primii miei. Oamenii s-au înghesuit să cumpere. Însă când au văzut preţul, majoritatea au plecat acasă cu sacoşa goală şi cu un gust amar. Făgărăşenii nu s-au încumetat să scoată din buzunar 30 de lei pentru un kilogram de carne de miel.
Puţini au fost aceia pentru care tradiţia şi pofta i-au făcut să plătească şi 300 de lei pentru a avea pe masa de Paşte drob, friptură sau ciorbă din miel.
Chiar dacă clienţii au fost pu