• Carnea de miel se vinde in piete cu preturi cuprinse intre 20 si 25 de lei • Organele folosite la drob se vand cu 16 lei kilogramul la Hala Centrala
Respectarea traditiilor incepe sa devina un lux, pe care nu si-l pot permite toti iesenii. Mielul va lipsi de pe multe mese de Pasti. Cel putin asta arata vanzarile pe care le inregistreaza comerciantii de miei in pietele iesene. Reprezentantii Eco Piata, firma din subordinea municipalitatii care administreaza pietele din oras, sustin ca anul acesta se vor inregistra vanzari sub nivelul anilor anteriori.
Pana acum a fost anuntata oficial comercializarea carnii de miel in numai doua piete din oras, saptamana aceasta urmand sa inceapa vanzarea si in cea de-a treia. Cel mai important loc de desfacere a carnii de miel a fost Piata Nicolina, urmata de Piata Alexandru cel Bun, fiind anticipata deschiderea unui punct de comercializare si in Piata Doi Baieti. "De saptamana trecuta pana acum, in Piata Alexandru au fost adusi pentru comercializare 152 de miei, iar in Piata Nicolina - 308. Dimineata, la ora 10.00, mai erau spre vanzare 20 de miei in Nicolina si 14 in Alexandru. Vor mai fi adusi pe masura ce se vand. Anul acesta pare ca se vor vinde ceva mai putini decat in trecut", a declarat Cristi Starica, directorul Eco Piata. Reprezentantii acesteia au precizat si preturile cu care se poate achizitiona carnea de miel. Astfel, carcasele, de aproximativ 10 kilograme, se vand cu 23-25 de lei pe kilogram. Pretul scade, insa, odata cu cresterea in greutate a mielului, cei care cantaresc in jur de 18 kilograme putand fi cumparati si la un pret de 18 de lei pe kilogram. La Piata Hala Centrala organele de miel folosite la drob se vand cu 16 lei kilogramul. "E prima zi cand vin. De dimineata am vandut 10 miei intregi, in rest lumea cumpara pe bucatele: 1-2 kilograme. Am vandut si 0,5 kilograme. Merge pros