Ouăle roşii nu trebuie să lipsească din meniul de Paşte, dar pentru mai multă diversitate puteţi opta şi pentru ouă umplute.
Specialiştii în nutriţie recomandă moderaţie în privinţa acestui preparat, deoarece ouăle umplute ne pot provoca tulburări digestive, din cauza conţinutului de maioneză.
Ouă umplute - varianta 1
Iată ingredintele de care avem nevoie pentru a face ouă umplute:
● 12 ouă
● 350 de grame de mazăre
● 250 de grame de şuncă York
● 200 de grame de caşcaval
● sare
● piper
● o lingură de muştar
● un gălbenuş crud
● două linguri de smântână
● ulei
Mod de preparare
Şunca York se taie în cubuleţe mărunte. Caşcavalul se dă pe rozătoare, mică sau mare - după preferinţă.
Pentru prepararea maionezei punem într-un bol o linguriţă de muştar, un gălbenuş de ou şi un praf de sare. Amestecăm cu o lingură de lemn, după care turnăm ulei puţin câte puţin şi amestecăm repede într-o singură direcţie, până obţinem cantitatea de maioneză dorită.
Peste maioneza obţinută punem două linguri de smântână şi amestecăm până se încorporează complet. Într-o cratiţă, punem apa cu sare şi punem cele 12 ouă la fiert. Se lasă la fiert până devin tari, aproximativ 5 minute, iar după ce s-au fiert se decojesc şi se lasă la răcit.
După ce ouăle s-au răcit, le tăiem în 2 pe lung, scoatem gălbenuşurile, le mai scobim puţin în interior, dacă este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou şi pentru a nu se înclina în părţi, în partea bombată din exterior a oului, tăiem o bucăţică mică din albuş, astfel încât să devină plată şi să aibă stabilitate.
Gălbenuşurile pe care le scoatem din ou precum şi albusul scobit şi părtile ce pică de la îndreptare, le punem într-un castron şi le pisăm foarte mărunt cu furculiţa.
Peste aceste gălbenuşuri şi albuşuri pisate, adaugăm cubu