La o zi distanţă după ce fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că a trimis Senatului propuneri de modificare a Legii câinilor fără stăpân, reacţia iubitorilor de animale nu a întârziat să apară. Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu au precizat că din punct de vedere legal, Mihai Atănăsoaei nu avea dreptul să depună amendamente la o lege în Parlament. La o zi distanţă după ce fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat că a trimis Senatului propuneri de modificare a Legii câinilor fără stăpân, reacţia iubitorilor de animale nu a întârziat să apară. Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu au precizat că din punct de vedere legal, Mihai Atănăsoaei nu avea dreptul să depună amendamente la o lege în Parlament.
Atănăsoaei a precizat că a trimis Senatului propunerile de modificare a Legii câinilor fără stăpân, ca urmare a argumentelor Curţii Constituţionale, care a decis că anumite prevederi din actul normativ sunt neconstituţionale. Conform propunerii de modificare a articolului din Legea câinilor fără stăpân adusă de Prefectura Capitalei, după decizia Curţii Constituţionale, câinii cazaţi în adăposturi ar putea fi eutanasiaţi doar dacă sunt diagnosticaţi cu boli grave, transmisibile la om, boli incurabile sau sunt agresivi.
"Nu are calitatea legală să depună amendamente la o lege în Parlament (prefectul este doar reprezentantul Guvernului în teritoriu), dar depune amendamente în Senat la legea pentru câini, PL 912/2007, erijându-se iarăşi în specialist", se arată în comunicatul trimis ziarului Libertatea de către Asociaţia Cuţu-Cuţu.
Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu au mai atras atenţia şi asupra faptului că România nu are specialişti care pot confirma dacă un câine este agresiv. "Mai propune d-l prefect "ca să fie omorâţi toţi câinii agresivi", încălcându-se legea 9/2008. Noi nu avem "etologi" (specialişti în comportamentul