* asta dacă gospodinele se limitează la bucatele tradiţionale, achiziţionate în cantităţi rezonabile * mieii se vând la acelaşi preţ de anul trecut, 25 lei/kg în carcasă şi 13 lei/kg în viu * se găsesc şi iezi cu 10 lei kilogramul în viu * în municipiu, mieii vii sacrificaţi în spaţii autorizate se pot găsi doar în Oborul de animale * una peste alta, cu câte puţin din fiecare, masa pentru sărbători poate să ajungă la 300 - 350 lei pentru o familie fără pretenţii, formată din 4 persoane
Masa de Paşte va costa anul acesta cel puţin jumătate din salariul minim pe economie, în condiţiile în care o familie de patru persoane face cumpărături doar cât să aibă în cele trei zile de sărbătoare, şi nu din abundenţă, ci doar strictul necesar.
Mieii în acest an au cam aceleaşi preţuri de anul trecut. Carcasa de miel costă 25 lei kilogramul, iar mieii în viu 12 - 13 lei kilogramul. Ceva mai ieftini sunt iezii, 10 lei kilogramul în viu. Mieii ceva mai mari, berbecuţi, costau ieri, în carcasă, 22 lei kilogramul.
În municipiu, miei vii pot fi cumpăraţi doar din Oborul de animale, unde Direcţia Pieţelor a amenajat şi un punct de sacrificare. Locul a fost amenajat de duminică, dar până ieri, producătorii nu prea s-au înghesuit să vină. De exemplu, duminică, s-au adus doar şase miei care s-au vândut rapid, luni nu a venit niciun producător, iar marţi au fost doar trei. Ieri, în schimb, erau cu zecile, oferta de miei şi iezi fiind pe măsura cererii, pentru că, în ciuda crizei, erau destui brăileni dornici să cumpere. Astfel, mieii în viu costau ieri 13 lei kilogramul, iar iezii 10 lei. După ce clientul cumpăra mielul, trecea la coada unde se sacrificau animalele. Şi era ceva de aşteptat, pentru că la fiecare animal sacrificat se întârzia peste 15 minute, pentru că se făceau şi analizele sanitar veterinare. "Noi verificăm dacă animalele au certificate, sun