Parohia numărul 7 din muncipiul Hunedoara s-a constituit în urmă cu doi ani şi nu are încă o biserică, iar reprezentanţii Bisericii Ortodoxe au găsit o soluţie de compromis astfel încât credincioşii ortodocşi din cartierul Micro 3 să nu fie obligaţi să parcurgă un drum lung până la lăcaşurile de cult din alte cartiere. Ca urmare, au închiriat un spaţiu situat la parterul unui imobil cu trei etaje.
Construit iniţial drept imobil de birouri şi apartamente de lux cu centru comercial la parter, blocul situat pe Bulevardul Dacia include acum un loc de rugăciune pentru credincioşii ortodocşi. În aceeaşi clădire cu bisericuţa este un cabinet dentar, iar la etajul superior locuieşte o familie.
"Parohia Sfântul Spiridon din Hunedoara, care e a şaptea din oraş, s-a constituit fără a avea iniţial o biserică în stil ortodox, aşa cum se obişnuieşte. Am ales această locaţie găsită întâmplător, dar totuşi cu grija lui Dumnezeu. Proprietarul clădirii dorea să închirieze spaţiul pentru deschiderea unei farmacii, însă nu s-au înţeles, aşa că am solicitat noi proprietarului să ne închirieze acest loc. Nu este o biserică în adevăratul sens al cuvântului, este un paraclis, un loc de rugăciune, sfinţit de episcopul de Hunedoara", a declarat preotul paroh Nicolae Ioan Boboia.
Pe geamurile din termopan de la intrarea în spaţiul comercial au fost lipite două cruci din hârtie, iar pe fiecare dintre ferestre a fost scris numele paraclisului şi sunt desenate cruci. Pereţii interiori văruiţi în alb sunt acoperiţi în mare parte cu icoane pe sticlă sau pe lemn, iar altarul este delimitat cu mobilier special comandat.
Enoriaşii stau pe băncuţe sau pe scaune şi se roagă fără să fie deranjaţi de aspectul comercial al locului de rugăciune.
Parohia numărul 7 din muncipiul Hunedoara s-a constituit în urmă cu doi ani şi nu are încă o biserică, iar reprezentanţii Bisericii