Deşi toată lumea se aştepta la o călătorie de vis, se pare că ghinioanele se ţin lanţ în croaziera navei Balmoral, care a pornit duminică pe traseul Titanicului. Pasagerii, printre care şi doi români, au început deja să se teamă că ar fi urmăriţi de blestemul vasului ce zace de un veac pe fundul Oceanului Atlantic. Deşi toată lumea se aştepta la o călătorie de vis, se pare că ghinioanele se ţin lanţ în croaziera navei Balmoral, care a pornit duminică pe traseul Titanicului. Pasagerii, printre care şi doi români, au început deja să se teamă că ar fi urmăriţi de blestemul vasului ce zace de un veac pe fundul Oceanului Atlantic.
Soţii Tăbăcaru nu au parte, se pare, de croaziera la care au visat, din cauza condiţiilor meteo, dar şi a pasagerilor care produc o atmosferă tristă. Afaceristul român se bucură însă de ceea ce i se oferă. “Astăzi am mâncat «tocană irlandeză cu găluşte », un meniu ce s-a servit la prânz, la clasa de lux, pe Titanic. Delicioasă”, ne-a declarat milionarul. “Sperăm să fie vreme bună în noaptea comemorativă, nu ca până acum, când am avut doar ghinioane. Pasagerii se tem de blestemul Titanicului din cauza asta. Eu şi soţia mea ne-am pierdut vremea prin restaurante. Este o atmosferă tristă, căci mulţi pasageri, rude ale celor pieriţi ori ale supravieţuitorilor accidentului, au venit la «parastas», ca să zic aşa”, ne-a spus Cornel Tăbăcaru.
De-a lungul timpului, au fost formulate mai multe teorii privind scufundarea Titanicului, chiar dacă motivul oficial al incidentului e coliziunea cu un iceberg. Una dintre teorii o reprezintă coincidenţele stranii, din romanul lui Morgan Robertson, publicat cu 14 ani înaintea dezastrului. El îşi imaginează în cartea “Scufundarea Titanicului” un vapor de linie, care naufragiază chiar după ce loveşte un iceberg. Alte teorii se referă la viteza prea mare a vasului, la o calotă glaciară care era mai greu de ză