Dosarul în care Prinţul Paul al României cere să se constate naţionalizarea abuzivă a castelului de la Lăpuşna, judeţul Mureş, având destinaţia de casă de vânătoare pentru familia regală, va fi trimis spre rejudecare Tribunalului Mureş, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş.
În acest dosar, Prinţul Paul Philippe al României a cerut, încă din 2006, Judecătoriei Reghin şi, ulterior, Tribunalului Mureş să constate că a fost abuzivă naţionalizarea castelului de pe domeniul Lăpuşna, judeţul Mureş, construit în perioada 1925-1927 şi având destinaţia de casă de vânătoare pentru familia regală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prinţul a cerut instanţelor şi să anuleze titlurile de proprietate ale reprezentanţilor statului român, care şi l-a însuşit în 1948 şi apoi l-a înstrăinat, prin privatizare, către SC Grand SA Târgu Mureş.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Curtea de Apel Târgu Mureş, instanţa a admis, miercuri, apelurile făcute de părţi faţă de sentinţa de anul trecut a Tribunalului Mureş, prin care au fost respinse pretenţiile formulate de Prinţul Paul Philippe al României privind castelul şi domeniul de la Lăpuşna, judeţul Mureş, şi cele ale pârâţilor - reprezentanţi ai statului român şi actualul proprietar - SC Grand SA Târgu Mureş.
Ca urmare, sentinţa a fost desfiinţată, iar cauza va fi trimisă spre rejudecare Tribunalului Mureş.
Dosarul în care Paul Philippe al României are calitatea de reclamant are ca pârâţi Direcţia Silvică Mureş, Consiliul Local al comunei Ibăneşti, SC Grand SA Târgu Mureş şi statul român prin Ministerul Finanţelor Publice.
"Reclamantul a solicitat: să se constate caracterul abuziv şi nelegal al trecerii în patrimoniul statului român a imobilului «Complexul Castel Lapuşna» - compus din construcţii şi teren forestier de 40.627 de metri pătraţi (Parcul castelului de vânătoar