Nu intotdeauna este usor sa gatesti carnea de miel ca un adevarat profesionist. Totul depinde de modalitatea si de sortimentele alese.
Exista mici trucuri pentru a gati in tigaie, a inabusi sau frige carnea de miel, servita la masa traditionala de Paste.
Cuisine Actuelle va ofera cateva idei ca sa preparati bucatile de miel la care v-ati oprit ca un adevarat bucatar sau "Masterchef".
1. Lasati carnea sa se odihneasca la temperatura camerei
In general, carnurile nu trebuie gatite imediat ce au fost scoase din frigider. Daca este prea rece, carnea de miel se va pregati mai greu si nu se va se incalzi uniform.
Lasati-o, deci, sa se odihneasca la temperatura camerei 15 - 30 minute, in functie de marimea sa, inainte de a o baga la cuptor, a o pune in tigaie sau pe gratar.
2. Respectati timpul de gatire
In tigaie, la cuptor sau pe gratar, timpul de preparare al carnii de miel conteaza foarte mult, pentru ca ea sa fie frageda, asa cum doriti.
Pentru un preparat la cuptor (rack, umar, pulpa, spata), socotiti 10 - 15 minute per jumatate de kilogram. Stropiti regulat cu sucul folosit la coacere, evitand astfel uscarea carnii.
In tigaie sau pe gratar (cotlet, coasta, file), sunt necesare 4 minute pentru fiecare fata. Ca sa obtineti o carne la gratar perfecta, incepeti cu foc mai puternic, apoi il reduceti.
In caz ca vreti carne de miel inabusita (piept, umar, gigot, gat), totul depinde de tehnica utilizata: o ora si 30 minute pentru tocana la foc mic si pana la 7 ore in cratita la cuptor.
3. Folositi ustensile bune
E greu sa vezi cand carnea de miel este gata. De aceea, e nevoie de un termometru special. Puneti sonda in mijlocul bucatii de carne (pe toata perioada prepararii) si opriti coacerea cand acesta arata 60 grade Celsius (in sange),