Criză, criză, dar când vine vorba de masa de Paşte, bucureştenii nu se dau în lături de la cumpărături. Unii au făcut sacrificii de la începutul anului ca să aibă bani pentru această Sărbătoare, alţii, pur şi simplu, şi-au zis că pentru o aşa ocazie nu fac economie. Reporterii Libertăţii au mers ieri în mai multe pieţe din Capitală şi au “controlat” sacoşele câtorva cumpărători. Cei pe care i-am găsit au cheltuit între 200 şi 1.000 de lei pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. Criză, criză, dar când vine vorba de masa de Paşte, bucureştenii nu se dau în lături de la cumpărături. Unii au făcut sacrificii de la începutul anului ca să aibă bani pentru această Sărbătoare, alţii, pur şi simplu, şi-au zis că pentru o aşa ocazie nu fac economie. Reporterii Libertăţii au mers ieri în mai multe pieţe din Capitală şi au “controlat” sacoşele câtorva cumpărători. Cei pe care i-am găsit au cheltuit între 200 şi 1.000 de lei pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.
Familia Petrescu îşi făcea ieri cumpărăturile în Piaţa Floreasca. “Am cumpărat miel, drob, pască, cozonac, ouă, vin. Am dat 1.000 de lei pentru masa de Paşte”, ne-a declarat Ana Florescu (77 de ani). Soţul ei, Alexandru (78 de ani), recunoaşte că toate produsele s-au mai scumpit, dar nu pot să nu aibă o masă îmbelşugată de Sărbători.
Pe Titi Stan (46 de ani) l-am găsit la cumpărături. “Nu mâncăm miel şi am luat pulpă de porc. Pe lângă asta, am mai cumpărat cozonac, pască. Mi-am propus să cheltuiesc 300 de lei pentru Paşte, dar voi da 500 de lei”, ne-a zis Titi.
Există şi bucureşteni care nu-şi permit să-şi cumpere carne de miel. E şi cazul lui Cristian Dorobanţu (56 de ani). Are 500 de lei pensie. “Nu-mi iau miel, că nu-mi permit. Mănânc pui”, ne-a spus bărbatul, care zice că masa de Paște îl va costa în jur de 200 de lei.
La Piaţa Obor, la raioanele de măcelărie, unde se vindeau şi miei, ier