Foloseşti dovlecei la gătit, dar nu te-ai gândit niciodată să prepari ceva din florile lor? Poate te vei răzgândi când îţi vom spune că poţi face nişte mâncăruri delicioase din ele! Nu trebuie decât să dai fuga la un supermarket, să iei o caserolă cu flori de dovlecel (costă între 3 şi 5 lei) şi să alegi una dintre cele cinci reţete pe care ţi le propunem azi. Foloseşti dovlecei la gătit, dar nu te-ai gândit niciodată să prepari ceva din florile lor? Poate te vei răzgândi când îţi vom spune că poţi face nişte mâncăruri delicioase din ele! Nu trebuie decât să dai fuga la un supermarket, să iei o caserolă cu flori de dovlecel (costă între 3 şi 5 lei) şi să alegi una dintre cele cinci reţete pe care ţi le propunem azi.
Ingrediente: 2-3 dovlecei, 8 flori de dovlecei, 3-4 cartofi, o bucată de brânză cât pumnul, usturoi, verdeaţă după gust, două ouă, o cană de făină.
Mod de preparare: se fierb cartofii şi se dau pe răzătoare. Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau şi ei pe răzătoare. Se pune la fiert apă cu sare, se lasă dovleceii să fiarbă circa 5-6 minute, apoi se scurg de apă. Se toacă mărunt şi florile de dovlecei. Se amestecă toate ingredientele şi se lasă la rece o oră. Se fac chifteluţele şi se pun la prăjit în ulei încins.
Ingrediente (trei-patru porţii): 12 flori de dovlecei, trei ouă, un vârf de cuţit de sare şi unul de piper alb, trei linguri de lapte, trei linguri de făină, o cană de ulei.
Mod de preparare: se trec florile printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă. Într-o farfurie adâncă se bat bine ouăle cu lapte, făină, sare şi piper, apoi se trec prin ele florile. Se prăjesc în uleiul bine încins, până când pane-ul devine crocant. Se pot servi simple sau cu mujdei.
Ingrediente (patru porţii): 12 flori de dovlecei, un morcov, un ardei gras galben, patru ciuperci, o ceapă, 100 ml ulei, două ouă, o lingură de făină, 100 g