Cozonacul şi pasca sunt deserturile vedetă în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, de Paşte se mai pot servi şi alte tipuri de prăjituri.
Tort cu capuccino
Iată ingredintele de care aveţi nevoie pentru a face un tort cu capuccino:
● 250 de grame de unt moale
● 200 de grame de zahăr
● patru ouă
● 300 de grame de făină
● un pliculeţ de praf de copt
● 100 de grame de nuci mărunţite
● 200 de mililitri de cafea tare
● 400 grame de Mascarpone
● dou-trei linguri de zahăr pudră vanilat
● puţină cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahăr, iar apoi să adăugă ouăle şi ulterior făină în care s-a pus praful de copt. Toate aceste ingredinte se amestecă până să obţine un amestec omogen. După care se adaugă nucile mărunţite şi 100 de mililitri de cafeaua tare. După ce aţi amestecat bine toate ingredintele, turnaţi compoziţia într-o formă şi se lasă la cuptor timp de 30 de minute, până ce se rumeneşte.
Scoateţi preparatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească, apoi tăiaţi-l în două. Cafeaua rămasă, respectiv 100 de mililitri, îndulciţi-o cu una-două linguriţe de zahăr şi turnaţi câteva linguri peste blatul de prăjitură pentru a-l însiropa. Lăsaţi-l să se răcească în continuare.
Între timp pregătiti crema: se bate mascarpone cu zahărul pudră. La final, crema obţinută se adaugă peste blatul care s-a răcit, iar la sfârşit se pudrează cu cacao.
Sursă: Delly Garbo
Prăjitură grecească
Ingrediente:
● 450 de grame de făină
● jumătate de pachet de unt
● o cană de 250 de mililitri de zahăr
● trei ouă
● un albuş de ou
● 125 de mililitri de lapte
● un plic de praf de copt
● un plic de vanilie
● migdale
Mod de preparare:
Crema de unt se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă lapt