• O alta firma din subordinea primariei se lafaie pe bani publici • Termo-Service s-a mutat recent, imediat dupa marele scandal al facturilor la intretinere, intr-un nou sediu, in valoare de 1 miliard de lei, bani stransi de la iesenii pe care ii administreaza
Termo-Service dovedeste ca administrarea imobilelor a devenit o afacere cu profituri sigure, un business in care proprietarii sunt cooptati drept clienti, chiar daca vor sau nu. Activitatea de administrare a blocurilor este printre putinele afaceri conduse de primarie din care înca se câstiga bani buni la nivelul firmei, nu doar la nivel individual. In timp ce iesenii nu mai mananca si nu-si mai cumpara medicamente ca sa-si plateasca facturile uriase la caldura, Termo-Service s-a mutat intr-un imobil in care s-a bagat aproximativ 1 miliard de lei vechi. "Suma pe care am investit-o ajunge undeva la 100.000 de lei. Am modernizat vechiul Punct Termic numarul 2 din Metalurgie cu angajatii nostri, iar cheltuielile s-au facut doar pe materialele de constructie. Aveam nevoie de modernizare pentru a oferi angajatilor aparatura si spatiul adecvat sa ne desfasuram activitatea. Ne-am mutat, in primul rand, pentru a face economie la plata chiriilor, e in favoarea noastra. In al doilea rand, vrem sa venim mai aproape de cetateni cu acest nou sediu. Pana acum, oamenii ajungeau greu la noi, pentru ca vechiul sediu era greu de gasit, era intr-o zona greu accesibila. O alta problema pe care o intampinam a fost cea a locurilor de parcare, intrucar cladirea veche mai gazduia inca trei institutii", a declarat directorul Termo- Service, Tudor Tudose.
Primaria a impus anul trecut o hotarare prin care li se cere firmelor de profil sa isi puna lucrurile la punct in 30 de zile pentru eliberarea autorizatiei de functionare. Practic, acest lucru este aproape imposibil, iar primaria elimina astfel concurenta.