Revenind la "casa Racoviţă", pentru o cât mai exactă localizare, adăugăm precizarea comandirului de roată Costache Racoviţă extrasă dintr-o plângere: "Casele mele dimpotriva Zlătarilor", deci exact unde s-a construit Librăria Socec, reamenajată ca Galeriile Lafayette, ulterior Magazinul Universal Victoria.
La rândul său, preocupat de problema localizării pentru evitarea confuziilor, Vasile Daşchevici arată că "Din cuprinsul zapisului de reînchiriere intervenit între Marea Dvornicie a Trebilor din Lăuntru şi căpitanul Racoviţă, rezultă că imobilul închiriat pe seama cinstitei Agii era situat pe Podul Mogoşoaiei, având odăi deasupra, grădină şi pivniţă, ce se întindea până pe locul unde se află astăzi Casa Anticarilor şi unde pe atunci curgea Gârla Dâmboviţei. În faţă, spre Podul Mogoşoaiei, erau diferite prăvălii închiriate la neguţătorii ce nu mai găseau loc pe uliţele Lipscanilor şi Işlicarilor". Această clădire va fi închiriată în anul 1831, pentru suma de 3.200 lei pe an, Agiei şi Tribunalului Poliţienesc, mare agă fiind căminarul Iancu Filipescu. Până atunci, Agia fusese găzduită de casa lui Păun Işlicarul, de la intersecţia Podului Târgului de Afară cu Uliţa Văcăreşti.
Se pare că proprietarul a avut mari probleme cu încasarea chiriei. În 1834, sătul de atâtea plângeri nerezolvate, a decis să reintre în posesia casei sale. Un document arată că "La 19 martie s-au deşertat casele ce căpitanul Costache Racoviţă le-a avut închiriate cinstitei Agii". Inspecţia lor l-a înspăimântat pe căpitan, a doua zi înaintând Agiei o altă plângere: "Am cinstea a face cunoscut pentru casele mele de aici, pe care le-am avut închiriate cinstitei Agii. Fiindcă ieri s-au deşertat casele şi pentru că se află stricate şi pline de gunoi, mă rog cinstitei Agii ca după coprinderea contractului ce am, să binevoiască a face cuviincioasa punere la cale ca să pot şi eu a mă muta î