Odată cu apropierea alegerilor, numeroşi politicieni schimbă tabăra, în speranţa că nu vor ajunge în opoziţie.
Sursa: VLAD STĂNESCU
După ani întregi în care migraţia politică s-a produs într-un singur sens, de la opoziţie către putere, în ultima lună sensul s-a schimbat. Pe măsură ce sondajele indică USL drept câştigător al alegerilor, fenomenul se va amplifica, probabil. Deşi toate partidele condamnă trădările, trădătorii îşi găsesc azil de fiecare dată. O lege votată în 2006, care urma să stopeze migraţia aleşilor locali, s-a dovedit a fi complet ineficientă. Totuşi, în USL a apărut o anumită opoziţie faţă de transfugi, dar nu din motive etice, ci pentru că liberalii şi social-democraţii care au rezistat în opoziţie se tem că vor fi daţi la o parte de către personaje care doresc să fie în permanenţă la putere. "Nu poate fiecare să vină cu pretenţia de a fi cocoţat în funcţie (...) atunci sunt reacţii de genul noi am stat sub aceşti indivizi care acum vin la plăcinte...", a spus Iliescu.
Prima plecare din tabăra puterii, şi cea mai spectaculoasă până acum, a fost a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde. El a plecat la PNL după ce timp de aproape 20 de ani a fost membru al PD, respectiv PDL. Acest partid l-a sprijinit să fie ministru al Apărării, ministru al Turismului, europarlamentar sau preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Frunzăverde, care controlează autoritar judeţul Caraş-Severin, a luat cu el o liotă de primari. În schimb, PNL l-a propulsat rapid în funcţia de vicepreşedinte, iar aleşii locali care au dezertat din PDL vor beneficia acum de sprijinul liberalilor.
În ziua în care Frunzăverde era votat vicepreşedinte al PNL, primarul Radu Mazăre anunţa că se opune primirii traseiştilor. "Au stat şapte ani la putere, s-au bucurat de tot regimul Băsescu, au dat comenzi politice fiecare in col