Apropierea sărbătorilor pascale îi bagă în ”priză”, ca în fiecare an, pe poliţiţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei. Pentru a evita blocarea traficului sau, mai grav, producerea unor accidente cu victime, ”Rutiera” scoate în stradă peste 200 de agenţi, adică de douăp ori mai mulţi decât de obicei. Poliţiştii aproximează, în mod firesc, că numărul mare de autovehicule va fi înregistrat pe arterele principale, mai ales în zona centrelor comerciale, iar în noaptea de Înviere în apropierea bisericilor care vor fi luate cu asalt de credincioşi. Apropierea sărbătorilor pascale îi bagă în ”priză”, ca în fiecare an, pe poliţiţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei. Pentru a evita blocarea traficului sau, mai grav, producerea unor accidente cu victime, ”Rutiera” scoate în stradă peste 200 de agenţi, adică de douăp ori mai mulţi decât de obicei. Poliţiştii aproximează, în mod firesc, că numărul mare de autovehicule va fi înregistrat pe arterele principale, mai ales în zona centrelor comerciale, iar în noaptea de Înviere în apropierea bisericilor care vor fi luate cu asalt de credincioşi.
Creşterea numărului de maşini, dar şi indisciplina unor şoferi, pot duce la blocarea temporară a intersecţiilor sau la producerea unor accidente rutiere. De aceea, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor auto să oprească înainte de a pătrunde în intersecţii, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa. Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, iar circulaţia pe direcţia
Transversală va fi posibilă în condiţii normale. Totoodată, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite zona centrală a Capitalei, iar opririle şi staţionările să se facă numai în locurile permise.
Sistemele video pentru supravegherea traficului, instalate pe echipajele poliţiei rutie