Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a făcut câteva recomandări populaţiei privind modul de alimentaţie, ţinând cont că de Sărbători există tentaţia unui consum exagerat de mâncare. Specialiştii ne sfătuiesc să evităm să mâncăm în exces carne, ouă, drob, sosuri şi, de asemenea, să nu consumăm prea multe băuturi alcoolice.
În prag de Paşte, DSP Dolj sfătuieşte populaţia să acorde mai multă atenţie consecinţelor provocate de alimentele care vor fi consumate pe perioada acestor zile de sărbătoare, mai ales de cei care au ţinut post, pentru care revenirea la o alimentaţie normală nu trebuie făcută brusc sau cu excese. O alimentaţie echilibrată reduce riscul apariţiei problemelor de sănătate, acesta fiind şi mesajul pe care medicii vor să-l transmită populaţiei, ţinând cont că în aceste zile există tentaţia unui consum mai mare de mâncare.
„Evitând excesele, carnea de miel sau de porc, ouăle, drobul, sosurile, salatele cu maioneză, cozonacul, pasca şi vinul, produse care nu lipsesc de pe masa de Sărbători, nu ne vor crea probleme de sănătate cum ar fi indigestiile, colicile abdominale, balonările, arsurile gastrice, mahmureala, pancreatitele sau, mult mai grav, decompensări ale unor afecţiuni cronice, precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare ori digestive“, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Medicii din cadrul acestei instituţii au făcut şi unele recomandări privind modul în care trebuie asociate alimentele tradiţionale de Sărbători, astfel încât oamenii să nu aibă nevoie de doctor. Ouăle, carnea şi dulciurile se află în capul listei de produse de care nu este bine să facem exces, în timp ce garniturile de legume pot ameliora din efectul nociv al acestora. „Din cauza conţinutului crescut în colesterol, ouăle nu trebuie consumate în exces (să nu depăşim două ouă pe zi) şi ar fi bine să le asociem cu legume de sezon. Friptura