Atenţie la buzunare, la maşini şi la case! Infractorii nu au niciun Dumnezeu când este vorba de furturi. Paştele reprezintă pentru ei un bun prilej de a fura, chiar şi în biserici. Sursa: EVZ
Noaptea de Înviere, motiv de bucurie pentru cei mai mulţi dintre români, reprezintă un moment ideal pentru infractorii fără Dumnezeu. Poliţiştii avertizează că hoţii de buzunare nu iartă nici măcar în biserici.
Comisarul-şef Ovidiu Galavan, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei, a dezvăluit pentru EVZ locurile preferate de hoţi în această perioadă.
"De obicei, hoţii de buzunare acţionează pe mijloacele de transport în comun care duc către biserici. Apoi, în jurul lăcaşelor de cult sau chiar în interior. Practic, acolo unde este aglomeraţie", a explicat ofiţerul.
Poliţiştii atrag atenţia că infractorii vizează zone în care se adună cei mai mulţi oameni, precum Mitropolia sau Mănăstirea Caşin, din Bucureşti. De asemenea, hoţii de şi din maşini profită de acest moment religios important pentru a da lovituri. "Mulţi oameni parchează maşinile pe străzi lăturalnice, ori pe alei ne luminate pentru că nu au voie să pătrundă în perimetrul păzit de jandarmi, de exemplu, în apropierea bisericii unde petrec noaptea de Înviere. Hoţii pot profita şi sparge maşinile sau le fură pur şi simplu", a explicat comisarul şef.
Centrul Vechi, zonă de risc
O altă zonă de risc este considerat Centrul Vechi. Acolo se adună mulţi tineri care petrec de Înviere, după ce vin de la biserică. "Se fură, în general, obiectele lăsate pe masă precum telefoanele, sau din buzunare, prin metoda scaun", a dezvăluit Galavan. "Metoda scaun" este preferată de hoţi în restaurante sau baruri. Infractorul se aşează lângă "fraier", cum este denumită victima, şi îi fură portofelul din buzunarul hainei lăsate pe spătarul sc