Chevron este un jucător relativ nou pe piaţa gazelor de şist, însă face eforturi pentru a-şi prinde din urmă rivalii la acest capitol.
Compania americană cu sediul la San Ramon, California, a alocat un buget de 28,5 miliarde de dolari pentru explorare şi producţie în acest an în locuri precum Brazilia, Africa, Golful Mexic, Polonia şi România, iar o bună parte din aceşti bani au mers deja către căutarea de resurse neconvenţionale de gaze.
România – Chevron are trei acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru perimetrele din judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.
SUA - În timp ce „revoluţia“ gazelor de şist a început în SUA încă din 2002, Chevron a început abia în 2010 să exploateze astfel de resurse, atunci când a preluat o companie mai mică (Atlas Energy) pentru aproximativ patru miliarde de dolari. Are operaţiuni de exploatare a gazelor de şist şi în Golful Mexic.
China – au câştigat licenţe de explorare şi exploatare în bazinul Qiannan DIN China în aprilie 2011. Au început deja lucrările la o rafinărie de prelucrare a gazelor în provincia Sichuan.
Africa – Proiectul Escravos Gas Plant din Nigeria va fi finalizat în 2016. Însă americanii se aşteaptă ca procesarea şi producţia să înceapă chiar de anul viitor, cu o capacitate preliminară de 120 de milioane de metri cubi pe zi, proveniţi de la opt perimetre gazeifere din larg.
Argentina – Chevron va explora două perimetre anul acesta în formaţia muntoasă Vaca Muerta, unde se aşteaptă să găsească, pe lângă gaze de şist, şi ţiţei.
Polonia – Chevron deţine licenţe pentru patru perimetre din bazinul Lublin şi a început deja operaţiuni de explorare la sfârşitul anului trecut.
Canada – Compania americană exploatează astfel de resurse în vestu