Privatizarea Poştei Române până la sfârşitul lunii iunie nu este realistă, susţine ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea. Acesta a declarat că speră ca procesul de privatizare prin majorare de capital să se încheie până la sfârşitul anului.
"Nu mă aştept la sancţiuni de la Fondul Monetar Internaţional pentru că întârziem cu câteva luni", a susţinut ministrul Comunicaţiilor. Declaraţiile sale vin la două luni după ce a anunţat că privatizarea Poştei este principala preocupare a ministerului şi că, potrivit obligaţiilor asumate faţă de FMI, ea are ca termen luna iunie. Joi, oficialul a precizat că "şi dacă am fi avut selectat consultantul de privatizare în luna februarie, tot nu am fi reuşit să terminăm acest proces" în termen. Mustea a declarat că "statul îşi doreşte atragerea unui investitor minoritar care să deţină cel puţin 20% din companie, dar statul va rămâne acţionar majoritar". În prezent, Poşta Română este deţinută de statul român prin Ministerul Comunicaţiilor cu 75% din acţiuni şi Fondul Proprietatea cu 25% din acţiuni. Poşta Română are aproape 35.000 de angajaţi, după ce a disponibilizat în acest an 500 de angajaţi. Ministrul a precizat că nu vor mai fi alte disponibilizări în 2012.
Presa elenă: OTE ia în calcul vânzarea uneia din unităţile din Albania, Bulgaria sau România pentru a-şi finanţa returnarea unor datorii cuprinse între 500 şi 700 de milioane de euro.
Banca Mondială reduce previziunea de creştere economică a Chinei, pe fondul perspectivei negative a exporturilor.
"Sony se va schimba", promite şeful companiei, la prezentarea planului amplu de redresare. Jurnal economic cu Raluca Pantazi
Privatizarea Poştei Române până la sfârşitul lunii iunie nu este realistă, susţine ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea. Acesta a declarat că speră ca procesul de privatizare prin majorare de capital să se încheie până l