Astazi, in numeroase tari, li se ofera elevilor, la scoala, un pranz. In functie de caz, acesta poate avea un caracter social (un fel de "laptele si cornul" de la noi), poate fi suportat de parinti contra cost sau, tot contra cost, poate constitui o masa in toata regula la scolile cu dare de mana.
Intentia randurilor de fata nu este sa prezinte saracia, pe care o cunoastem bine, ci mai curand genurile de meniu si modul de prezentare in scolile de unde altii pot lua, eventual, exemplu, conform Big Picture:
Suedia - O farfurie cu cartofi, varza, fasole, legume fierte. Desert: biscuiti si suc din fructe de padure.
Japonia - Fidea cu unt, chikuwa (tocana din peste), crocheta din branza, mandarina, lapte
China - Peste la cuptor, paste cu sos de rosii, orez, spanac, conopida fiarta, si supa.
India - Orez, sos, curry (fiertura din legume cu sos aromat)
Marea Britanie - Cartofi, mazare, legume cu sos alb. Desert: pudding
Tanzania - Ugali (un fel de mamaliga), pui fript, legume, sos aromat, salata din pepene verde
Republica Ceha - Supa, orez cu gulas de pui, prajitura, suc si ceai fierbinte.
Coreea de Sud Kimchi - (mancare cu varza, ridichi, castraveti), rasol de porc, supa de varza, pilaf cu legume, peste.
Malawi - Pranz modest: fasole, varza si alte cateva legume fierte.
Honduras - Terci de orez si asta-i tot.
Probabil ca, in Honduras, domneste austeritatea, dar exista destule zone unde copiii nu se bucura nici de terci. Acolo domneste foamea.
Astazi, in numeroase tari, li se ofera elevilor, la scoala, un pranz. In functie de caz, acesta poate avea un caracter social (un fel de "laptele si cornul" de la noi), poate fi suportat de parinti contra cost sau, tot con