Chiar si cea mai cocheta bucatarie poate sa fie plina de germeni si bacterii, adesea in locuri in care nu ai banui ca acest lucru este posibil. Acesti microbi se raspandesc foarte usor, atingand ustensilele folosite la gatit si astfel ajungand in sistemul tau digestiv, unde te pot imbolnavi.
Locuri la care te-ai astepta mai putin adapostesc aceste pericole pentru sanatate, conform Ehow.
Manerul frigiderului
Microbii care sunt gasiti pe carnea de pui, porc sau vita sunt si pe manerul figiderului, dupa cum declara directorul de la departamentul de genetica de la Scoala de Medicina Mount Sinai. Astfel se contamineaza foarte usor si manerele dulapurilor si diverse alte obiecte pe care le atingi dupa ce folosesti frigiderul.
Spalatul mainilor este cea mai usoara modalitate de prevenire a raspandirii bacteriilor, dar multi nu fac acest lucru in mod corect. Trebuie sa stai cu sapunul pe maini pret de minim 15 secunde si sa inchizi robinetul folosind un prosop sau cotul.
Apa de la robinet
In timp ce spalatul mainilor si al alimentelor este esential, apa de la robinet poate sa fie si ea periculoasa. Inainte sa te hotarasti sa o folosesti la gatit, este bine sa iei o mostra si sa o testezi intr-un centru specializat sau sa iti cumperi un sistem de filtrat.
Prosoapele de bucatarie
Oamenii cred ca acestea sunt curate pentru ca au fost proaspat dezinfectate si curata cu ele vasele deja spalate. Totusi, ele raman ude dupa stergerea farfuriilor, astfel incat se creeaza un mediu propice pentru microbi.
Este bine sa folosesti inalbitor atunci cand le cureti si apa cat mai calda cu putinta. Indicat ar fi ca acestea sa fie schimbate in fiecare zi.
Buretii de vase
Doar pentru ca acestia sunt folositi la spalarea vaselor, nu inseamna ca sunt curati. De fapt, ace