- Social - nr. 994 / 14 Aprilie, 2012 Ca niciodata, Piata Agroalimentara din Sighisoara, sectorul abatorizare, a fost saraca in miei, cu toate ca societatea care se ocupa cu sacrificarea isi postase, la o margine de piata, o "duba” amenajata sub toate aspectele, privind avizele veterinar-sanitare la zi aprobate, privind macelul bietelor animale aduse ca jertfa pe altarul Sfintelor Pasti. Pentru procesarea mieilor prin taiere, cumparatorul nu trebuia sa achite niciun leu in plus decat in contul taierii ramanea pielea, iar macelarii primeau, in schimbul muncii lor, 3 lei pentru fiecare miel sacrificat. Vorbind cu asistentul veterinar al pietei, acesta ne-a relatat ca, desi, din punct de vedere sanitar, totul este pus la punct pana la detaliu, afluirea mieilor inspre oras este mai slaba decat oricand. Ciobanii motivandu-si absenta prin pretul prea mic obtinut pe miei, desi, fie vorba intre noi, pretul la viata al mieilor se ridica undeva la 15 -16 lei/kg, ceea ce nu este la indemana fiecarui muritor de rand. Sighisorenii intr-un aflux constant, au luat cu asalt marile magazine "Kaufland” si "Peny”, axandu-se pe carne de porc si pui de gaina congelati. Din spusele unor crescatori, si-au lasat mieii la oi, ca apoi sa-i ofere en-gros spre vanzare "turcaletilor” si arabilor, obtinand preturi destul de convenabile. Oricum, pe mesele fiecarui ardelean, cozonacul, lichiul, si ouale inrosite vor sta la loc de cinste, pe langa un pahar de palinca si-o badarca cu vin, iar masa de Sfintele Pasti, cu toata criza economica ce bantuie lumea, nu va putea saraci abundenta bucatelor de tot felul ale fiecarui roman. VASILE LUCA - Social - nr. 994 / 14 Aprilie, 2012 Ca niciodata, Piata Agroalimentara din Sighisoara, sectorul abatorizare, a fost saraca in miei, cu toate ca societatea care se ocupa cu sacrificarea isi postase, la o margine de piata, o "duba” amenajata sub toate aspectele