Cozonacul, pe care fiecare gospodina il pregateste pentru ziua de Paste, este un produs traditional polonez, datand din secolul XVII. In Bulgaria, ca si in Romania, cozonacul reprezinta un produs nelipsit de pe masa de Paste.
Etnograful bulgar Donka Sabutionova spune, intr-o declaratie pentru Vesti, ca cozonacul a fost adus in Bulgaria din Romania.
Conform acesteia, reteta cozonacului a fost adusa in Bulgaria intre anii 1915-1920, de catre negustorii bulgari care calatoreau in Romania pentru afaceri.
El primeste diverse denumiri in Bulgaria, fiind cunoscut si sub numele de "kolac", "parmak" sau "kravei".
Tot Donka Sabutionova sustine ca tara unde a fost zamislita reteta de cozonac este Polonia, unde la inceputul secolului XVII au fost plamadite primele astfel de produse.
Cozonacul, pe care fiecare gospodina il pregateste pentru ziua de Paste, este un produs traditional polonez, datand din secolul XVII. In Bulgaria, ca si in Romania, cozonacul reprezinta un produs nelipsit de pe masa de Paste.
Etnograful bulgar Donka Sabutionova spune, intr-o declaratie pentru Vesti, ca cozonacul a fost adus in Bulgaria din Romania.
Conform acesteia, reteta cozonacului a fost adusa in Bulgaria intre anii 1915-1920, de catre negustorii bulgari care calatoreau in Romania pentru afaceri.
El primeste diverse denumiri in Bulgaria, fiind cunoscut si sub numele de "kolac", "parmak" sau "kravei".
Tot Donka Sabutionova sustine ca tara unde a fost zamislita reteta de cozonac este Polonia, unde la inceputul secolului XVII au fost plamadite primele astfel de produse.