- Diverse - nr. 994 / 14 Aprilie, 2012 Pentru aluat: • 550 de grame de faina • 125 de mililitri de apa calduta • 125 de mililitri de lapte caldut • 80 de grame de unt topit • 150 de grame de zahar tos • un pliculet de drojdie uscata • doua galbenusuri • un praf de sare • coaja rasa de la o lamaie Pentru umplutura: • 300 de grame de branza dulce de vaca • un pliculet de zahar vanilinat • doua fiole de esenta de rom • coaja rasa de la o lamaie • 10 grame de gris • 25 de grame de faina • doua oua • 100 de grame de stafide • zahar tos, dupa gust Pentru uns pasca: • un galbenus de ou • 30 de mililitri de lapte • miere pentru uns dupa coacere Mod de preparare: Stafidele le punem intr-un bol, turnam apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie timp de 30 minute, maximum o ora, dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs. Apoi, punem branza dulce de vaca intr-un castron, adaugam zaharul tos, esentele de rom, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, stafidele, ouale, si amestecam cu un tel pana la omogenizare. In compozitia rezultata adaugam 10 grame de gris si 25 de grame de faina, si amestecam din nou cu telul, pana se omogenizeaza. Aluatul pentru pasca il putem pregati si in masina de facut paine, unde punem ingredientele in ordinea urmatoare: apa calduta, laptele caldut, untul topit in prealabil, galbenusurile, pliculetul de drojdie, zaharul tos, coaja rasa de lamaie, faina si sarea. Atentie, untul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte, in momentul in care il adaugati. Lasati aluatul la framantat timp de 30 de minute si la dospit alte 60 minute. Daca nu aveti masina de facut paine, puteti sa framantati aluatul cu mana timp de 20-30 minute, pana obtineti un aluat care nu se lipeste. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l la dospit intr-un loc caldut timp de o ora. Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe suprafata de lucru, pe care