În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Pentru a nu te trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, iată ce trebuie să faci. Medicul Laurenţiu Luca, directorul clinicii Puls, te învaţă cum să scapi de mahmureală. În momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Pentru a nu te trezi a doua zi cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, iată ce trebuie să faci. Medicul Laurenţiu Luca, directorul clinicii Puls, te învaţă cum să scapi de mahmureală.
Mănâncă o banană, care te va ajuta la menţinerea glicemiei. În plus, bananele conţin mult potasiu, un mineral care se pierde când consumi alcool. În lipsa potasiului, se instalează deshidratarea, una dintre caracteristicile mahmurelii.
Această pastilă este cel mai potrivit remediu pentru greaţă. Foloseşte- o cu încredere, însă nu abuza de ea, mai ales dacă urmează să conduci, unul din efectele sale secundare fiind că provoacă stări de somnolenţă. Se mai poate folosi Nexium, tablete de 20-40 mg, care, la fel ca şi metoclopramidul, taie senzaţia de greaţă şi împiedică refluxul gastroesofagian, adică acele regurgitaţii acide sau amare care pot să apară în starea de mahmureală.
În dimineaţa de după petrecere, evită prăjelile, deoarece rişti să introduci în organism grăsimi saturate.
Are rol de revitalizare, dar poate, în acelaşi timp, să creeze insomnie. Nu trebuie consumată în cantitate foarte mare.
Un alt tratament împotriva mahmurelii este să bei zeamă de varză. Are un aport de apă necesar organismului deshidratat şi, în plus, îţi taie senzaţia de greaţă.
Nimic nu ajută mai mult decât un somn lung şi liniştit la refacerea organismului după o beţie.
Consumă castraveţi acri, varză murată, gogoşari în oţet sau go