Ciobanii dau vina pe seceta din primăvara trecută pentru cât costă la carnea de miel din acest an. Preţul pe kilogram „a sărit în aer” azi, pentru cumpărătorii de ultim moment. Uitarea se pedepseşte la raft şi în piaţă: adaosul comercial poate ajunge până la 800% pentru produsele de Paşte.
Un kilogram de carne de miel a variat, zielele acestea, în jurul sumei de 20 de lei în pieţele din Bucureşti, iar în hypermarket, costul este 23-26 de lei, conform datelor Mediafax. Preţul este motivul pentru care, în acest an, ciobanii au vândut carnea de oaie prin anunţuri pe internet. Mielul online costă de la 12 la 16 lei pentru un kilogram, aproape la jumătate de preţ faţă de magazine şi pieţe.
În toată ţara, carnea de miel a devenit mult mai „valoroasă” anul acesta, iar „uitucii” care sunt nevoiţi să cumpere azi vor fi penalizaţi corespunzător, în ultima zi pre-friptură a oii, preţul pentru un kilogram poate ajunge până la 35 de lei.
Preţurile variază destul de mult de la un judeţ la altul, deşi, cu siguranţă peste tot s-a scumpit faţă de anu trecut, şi porneşte de la 11-16 lei pentru kilogramul de miel viu, ajungând până la 20-34 de lei în magazine, a anunţat Mediafax.
Mielul provincial, la kilogram
În Brăila, au fost sacrificaţi foarte puţini miei, ciobanii din zonă au preferat să nu îi vândă local, ci să încerce să obţină profitul la export sau online, iar preţul în pieţele din oraş a ajuns pînă la 30 de lei pentru un kilogram.
Hunedoara nu se lasă mai prejos, aici mielul este cu 25% mai scump decât anul trecut, mielul viu ajunge la 17 lei pe kilogram.
Cireşte şi Un' te duci tu prețule? Miel de Paște la prețuri prohibitive. Ciobanii spun că seceta este principalul vinovat
În judeţul Mureş, cei 200.000 de miei destinaţi sărbătorii de Paşte din acest an ajung să coste, în supermarket, 27 de lei pe kilogram. Toată luna au fost am