Din cele 16 milioane de călători care au folosit metroul bucureştean în luna martie, cei mai mulţi s-au aglomerat la staţia Obor, conform numărului de validări ale cartelelor de călătorie transmise de Metrorex pentru Ziarul Financiar.
Deşi bucureştenii înghesuiţi la staţia Piaţa Victoriei, în fiecare seară, după programul de lucru, vor ridica, poate, sprânceana – a îndoială asupra staţiei “câştigătoare” la capitolul aglomeraţie, topul pentru perioada ianuarie 2011 – februarie 2012 are pe primul loc staţia Obor, urmată, în această ordine, de Crângaşi, Piaţa Unirii 1, Universitate, Piaţa Sudului, Piaţa Romană, Gara de Nord, Eroii Revoluţiei şi Aviatorilor.
Piaţa Victoriei, unde bucureştenii pot aştepta chiar şi două trenuri să treacă până le vine rândul să pornească spre casă, este una dintre cele mai aglomerate în intervalul orar 17-19, cînd programul se încheie în clădirile de birouri din zonă. Totuşi, staţia nu apare în topul înghesuielii de la metrou pentru că este folosită, în general, pentru tranzitul între magistrale.
Traficul la metrou pentru luna martie a crescut uşor faţă de februarie, deşi a fost mijloc de transport preferat de mulţi maşinii personale, din cauza frigului şi a zăpezii în care a înotat Bucureştiul această iarnă.
Trenurile se suplimentează şi sunt programate să ajungă în staţii la intervale mai scurte, în funcţie de aceste validări ale cartelelor, contorizate.
Programul metrourilor de Paşte
La noapte, Metrorex nu se închide, de Înviere metrourile vor circula la 20 de minute.
Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon - Dristor) + 3 (Preciziei - Anghel Saligny), trenurile vor circula la un interval de 8-10 minute, pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) trenurile vor circula la un interval de 7-8 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord - 1 Mai) la un interval de 9-10 minute.
În a treia zi de Paşte, pe 17 apri