Migdalele, acesti samburi, fata de care adesea preferam nucile sau alunele, se dovedesc a fi un panaceu, binecuvantare pentru sanatate si mentinerea siluetei de-a lungul anilor.
Dieteticienii atrag atentia asupra faptului ca samburii de migdal sunt usor digerati si coboara rapid nivelul zaharului din sange, responsabil nu numai de ingrasare, dar si de aparitia diabetului, scrie Pravda.
Ce arata cercetarile
Studiile au stabilit ca toate tipurile de migdale cunscute aduc o stare treptata de satietate si cresterea foarte lenta in sange a zaharului provenind de la alte alimente, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.
Migdalele ca atare nu actioneaza in mod direct contra formarii grasimilor, ci actioneaza indirect, prin blocarea senzatiei de foame despre care am vorbit mai sus si, mai ales, evitand accentuarea acesteia, atunci cand nici macar cei hotarati sa-si impuna un regim alimentar nu mai rezista.
Ca urmare, nu ne mentinem silueta pentru ca mancam migdale. O mentinem pentru ca migdalele ne potolesc apetitul de a fi gurmanzi, determinandu-ne o alimentatie echibrata, fara alte eforturi din partea noastra.
Nu se recomanda folosirea migdalelor ca aliment in cantitati mari. Sunt suficiente cateva boabe la micul dejun, pentru ca o lunga perioada de timp pe parcursul zilei sa te simti plin, iar nivelul zaharului sa se mentina constant.
Doza consumata la micul dejun este suficienta pentru intreaga zi, iar "rontairea" migdalelor in stilul in care consumam alune privind filmul la televizor, este, asa cum se va arata mai jos, mai mult daunatoare decat utila.
Cum consumam migdalele
Nu se recomanda consumarea boabelor de migdale mestecate cu dintii. Calea cea mai indicata de dieteticieni este maruntirea lor prin masina manuala de maruntit nuci, sau rasnirea la masinil