Fost deţinut politic, părintele Lăcătuşu a murit în penitenciarul de la Târgu-Ocna în 1983. După 15 ani, când lângă el au vrut să o înmormânteze şi pe soţia sa, rudele au descoperit că trupul părintelui nu putrezise, deşi nu fusese îmbălsămat. "L-au găsit uşor, răspândind o mireasmă plăcută, cu pielea de culoarea alunului, având un zâmbet întipărit pe chip, dând impresia unui om care doarme", se arată în "Părintele Mărturisitor Ilie Lăcătuşu", o carte religioasă în care se vorbeşte despre viaţa părintelui. Credincioşii se strâng an de an în cimitirul Giuleşti, la cripta supraterană unde sunt depuse moaştele lui Ilie Lăcătuşu, aceştia fiind convinşi că prin rugăciune multă părintele îi poate ajuta.
"Am văzut minunea cu ochii mei. A venit în Marţea Mare o fată de la Satu Mare care era posedată, ţipa ca din gură de şarpe. Vă jur că după ce a stat jumătate de oră la moaştele părintelui a ieşit alt om. Era luminată la faţă, dar nu se mai putea ţine pe picioare. După aceea, de unde nu voia sub niciun chip să intre în criptă şi urla, intra singură, de bunăvoie. Mare minune şi mare putere are părintele", ne-a povestit Boicu Florica, o credincioasă venită să se roage la moaştele părintelui Ilie Lăcătuşu.
Fost deţinut politic, părintele Lăcătuşu a murit în penitenciarul de la Târgu-Ocna în 1983. După 15 ani, când lângă el au vrut să o înmormânteze şi pe soţia sa, rudele au descoperit că trupul părintelui nu putrezise, deşi nu fusese îmbălsămat. "L-au găsit uşor, răspândind o mireasmă plăcută, cu pielea de culoarea alunului, având un zâmbet întipărit pe chip, dând impresia unui om care doarme", se arată în "Părintele Mărturisitor Ilie Lăcătuşu", o carte religioasă în care se vorbeşte despre viaţa părintelui. Credincioşii se strâng an de an în cimitirul Giuleşti, la cripta supraterană unde sunt depuse moaştele lui Ilie Lăcătuşu, aceştia fiind convinşi că prin ru