Alimentele trebuie consumate cu moderaţie. Este indicat să începem cu ceva uşor, precum o salată şi abia apoi cu mâncărurile grele. Doctorul Gheorghe Mencinicospschi să mâncăm puţin şi des, scrie click.ro.
Alimentele trebuie consumate în reprize. Nu trebuie sa ne sculăm de la masă ghiftuiţi cu mâncare. Dimpotrivă. Trebuie să ne sculăm de la masă un pic flămânzi. Astfel, digestia se va face mai repede şi mult mai uşor. De asemenea, nu trebuie să mâncăm în trei ore mâncarea gătită pentru trei zile, mai atenţionează specialistul.
La masă nu se fumează şi nu se exagerează nici cu alcoolul. Iar după masă este bine să facem o plimbare în aer liber. Este foarte indicată mişcarea uşoară pentru o mai bună digestie.
O greşeală pe care o fac foarte multe persoane când se întorc de la biserică în Noaptea de Înviere: întind masa şi încep să mănânce! Acest lucru este un obicei foarte prost. Nu este recomandat să mâncăm noaptea. Ar trebui să aşteptăm dimineaţa pentru a ne hrăni corect organismul.
Dacă suprasolicităm organismul, schimbarea bruscă în alimentaţie - mâncăruri în cantităţi mari şi pline de grăsimi - pot duce la indigestie, pancreatită acută, colică renală sau biliară, balonări şi disconfort. Alimentele nu trebuie amestecate.
O mare greşeală pe care o facem este să combinăm ciorba de miel cu friptura de miel, cu drobul, cozonacul sau pasca. Acestea se mănâncă separat, în reprize.