După Postul Paștelui, oamenii au tendința de a se bucura prea tare de libertatea de a consuma alimentele de la care s-au abținut, ajungând să aibă probleme din cauza unor tulburări digestive care îi pot duce chiar la urgențe, în timpul Sărbătorilor.
„Postul ținut înaintea Paştelui presupune o reducere a aportului de produse alimentare și un parțial repaus digestiv. Din acest motiv, masa de Paşte trebuie să fie completă, dar nu abundentă, adică să cuprindă pe lângă cărnuri, foarte multe fructe și legume, nu orez, cartofi sau paste", spune Mirela Maier, nutriționist. După cina de Paşte, a doua zi, masa trebuie să fie una obișnuită, cu fructe, legume și zarzavaturi. „Produsele tradiționale din miel trebuie consumate cu mare atenție. În loc de deserturile tradiționale de Paşte, recomand fructele", a spus Maier. Astfel, în loc de jambon, cârnaţi, ouă şi pască, specialistul recomandă carne de rață cu piersici, piept de pui cu ananas, combinații gustoase, dar și sănătoase.
Ce medicamente luăm
În cazul în care știți că nu vă veți putea abține în fața meniului tradițional de Paşte, medicii vă recomandă să luați pastilele digestive (Triferment, Anghirol, Colebil) înainte de masă. O lingură mare de ulei de măsline, înghițită înainte de masă, ajută la digestie. Persoanele cărora le este greață să bea uleiul pot mânca niște măsline negre, înainte de a trece la meniul propriu-zis.