1. Mişu Cernea, un magician al sunetelor 2. Începuturi. Tânăr toboşar în trupele “Mondial” şi “Sfinx”Rep.: La Arenele Romane aveţi unul dintre cele mai solicitate sisteme de sonorizare. Cum merge afacerea?
Mihai Cernea: Mă ocup de foarte mulţi ani de asta, numai că acum toate firmele din domeniul nostru sunt într-o mică recesiune, au mai încetinit motoarele puţin câte puţin, preţurile au scăzut destul de mult la închirieri, producătorii de spectacole caută tarife din ce în ce mai mici. Pentru că nu mai sunt spectatorii care erau, situaţia economică se duce cu totul în jos. Noi ne axăm în general pe activitatea de aici, de la Arenele Romane, mai ales vara şi mai facem şi câteva ieşiri cu instalaţiile prin diverse festivaluri. În momentul acesta consider că avem cea mai bună instalaţie de sunet, o aparatură de foarte, foarte bună calitate şi foarte mare, de aproape 200 de kilowaţi. Avem o scenă mare şi două medii, pe care le putem instala oriunde, ca un joc de lego.
Rep.: Domnule Cernea, aveţi 62 de ani şi 56 de ani de carieră, dar tot vorbiţi cu patimă despre muzică. Nu v-aţi oprit niciodată?
M.C.: Nu, niciodată. Cam de la 6 ani sunt permanent pe scenă, în diverse ipostaze. La 12 ani am început să bat la tobe. Am făcut un an lecţii cu Sergiu Malagamba, unul dintre cei mai mari toboşari ai noştri. El m-a învăţat diverse procedee şi tehnici foarte interesante, de care puţină lume ştia. De atunci fac numai muzică, altceva nu ştiu şi nici nu mă interesează, sincer să fiu.
Rep.: Trupele Mondial şi Sfinx, în care aţi cântat dvs., au adus în peisajul românesc un beat nou, un alt rock. Detectaţi o asemenea distincţie la trupele de astăzi?
M.C.: Pregătim pentru 19 mai un spectacol care se numeşte Radio Music TV. Este un spectacol de protest al artiştilor tineri care nu sunt difuzaţi, nu sunt băgaţi în seamă, nu sunt difuzaţi pe radio. În afară de