Protopopul Pompiliu Dinu a reclădit parohia din sudul Capitalei. I-a dat numele de "Biserica Lacrimilor".
Părintele Pompiliu Dinu, protopopul Propotopiatului III Capitală, este un munte de om, cruce de voinic. În reverendă, acea haină preoţească, neagră şi lungă până în pământ, pare un urs cumsecade. Dar totul în jurul său emană bunătate.
"Sunt şi preoţi care îţi înţeleg chemarea"
"Recunosc, suntem la început de drum cu proiectele sociale la Protoieria 3 Capitală şi avem gânduri măreţe, dar toate sunt spre slava lui Dumnezeu şi spre ajutorarea oamenilor. De asemenea, vedem şi ţinta desăvârşirii pe care trebuie să o atingem.
În ceea ce mă priveşte, trebuie să spun că aceste proiecte pun în evidenţă o Biserică vie, nu moartă sau adormită. Se întâmplă azi în Biserică lucruri minunate, pe care le apreciez foarte mult. Sunt şi preoţi care îşi înţeleg chemarea şi îşi pun viaţa în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor", spune părintele Pompiliu Dinu.
Cărămizi din ruinele celor 7 biserici ale Apocalipsei
Parohia Bisericii Şerban Vodă este situată la marginea de sud a Bucureştiului, pe Şoseaua Giurgiului. Mai exact, în zona Toporaşi, în spatele Cinematografului Flamura, şi cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Şerban Vodă, de la care îşi trage şi numele. Parohia a fost înfiinţată în anul 1940, sub arhipăstorirea vrednicului de pomenire Patriarh Nicodim Munteanu.
Iniţial, a fost vorba de o capelă în ateneul şcolii.
Un an mai târziu, în 1942, credincioşii s-au putut închina într-o a doua capelă, zidită ca o mică biserică din lemn. Pe 22 august 1943, s-a pus piatra de temelie a noii Biserici Şerban Vodă, iar trei ani mai târziu, pe 15 august 1946, biserica a fost sfinţită.
Patriarhul Petru a pus piatra de temelie
Lăcaşul a fost construit în plan triconic, cu pronaos supralărgit, cu o turlă mare deasupra pronaosului