Fulgii de ovăz, motorul dimineţii
Fulgii de ovăz şi-au dobândit un bun renume printre nutriţionşti, fiind recomandaţi chiar şi în meniul diabeticilor. Au un aport semnificativ în sănătatea sistemului digestiv şi menţin un nivel optim al zahărului în sânge.
Cum funcţionează: Carbohidraţiilor le ia foarte puţin timp să treacă prin stomac, ceea ce înseamnă că vei primi un impuls de energie. Spre deosebire de cerealele procesate, care conţin zahăr, cele integrale din fulgi de ovăz nu cresc nivelul zahărului în sânge. Conţinutul bogat în fibre va menţine pentru foarte mult timp senzaţia de saţietate şi nu vei simţi nevoia să mai mănânci între mese. Fibrele solubile sunt foarte benefice pentru o bacterie care trăieşte în tractul digestiv şi previne constipaţia. Mai mult, fulgii de ovăz conţin magneziu şi proteine, care stimuleză direct potenţialul energetic al organismului. Sunt o excelentă sursă de vitamina B1. Chiar carenţa acestei vitamine se manifestă prin oboseală şi scăderea dramatică a poftei de viaţă.
Când se recomandă: Fulgii de ovăz sunt o idee excelentă pentru micul dejun, întrucât formează rezerve de energie pentru întreaga zi.
Sugestie: Poţi să faci acest mic dejun şi mai gustos adăugând nuci, catalogate de nutriţionişti drept fixatori de proteine.
Iaurtul şi puterea probioticelor
Cremos şi uneori îndulcit cu aroma fructelor, iaurtul poate trece drept un desert, însă puterea probioticelor pe care le conţine nu trebuie subestimată.
Cum funcţionează: Întrucât este un aliment lichid, iaurtul este procesat de organism mult mai repede decât hrana solidă, metamorfozându-se rapid în energie. Proteinele din iaurt stau în stomac mai mult decât carbohidraţii. Bacteriile probiotice din iaurt protejează organismul de elementele nocive şi sunt un aliat de încredere al sistemului digestiv.
Cum să î