Alimentaţia incorectă, stresul, sedentarismul, obezitatea şi fumatul sunt principalii factori din cauza cărora 10% din populaţie suferă zilnic de arsuri gastrice, conform unor studii ale Societăţii Române de Gastroenterologie. Alimentaţia incorectă, stresul, sedentarismul, obezitatea şi fumatul sunt principalii factori din cauza cărora 10% din populaţie suferă zilnic de arsuri gastrice, conform unor studii ale Societăţii Române de Gastroenterologie.
Persoanele care suferă de boala de reflux gastroesofagian se mai pot confrunta cu probleme digestive, tuse şi insomnii, pe lângă disconfortul imediat resimţit ca durere sau arsură gastrică, informează Agerpres.
Conform statisticilor Societăţii Române de Gastroenterologie, 78% dintre pacienţi au raportat simptomatologie nocturnă, iar 40% dintre persoanele care suferă de dureri gastrice în timpul nopţii nu se mai pot odihni, ceea ce afectează calitatea vieţii.
Arsurile gastrice sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, care este considerată ca fiind între cel mai frecvent întâlnite afecţiuni ce nu necesită spitalizare.
O alimentaţie corectă, mai multe activităţi sportive şi renunţarea la fumat ne pot scuti de neplăcutele arsuri gastrice.