Se trezeşte la ora 5.30. Îşi consultă datele tehnice şi stabileşte detaliile pentru antrenamentul lotului olimpic. Orele târzii din noapte îl prind construind strategii pentru Olimpiada din această vară. Acesta e programul lui Mircea Roman (60 de ani), antrenorul lotului olimpic de canotaj, un om care a albit, la propriu, pentru o idee măreaţă: performanţa. Se trezeşte la ora 5.30. Îşi consultă datele tehnice şi stabileşte detaliile pentru antrenamentul lotului olimpic. Orele târzii din noapte îl prind construind strategii pentru Olimpiada din această vară. Acesta e programul lui Mircea Roman (60 de ani), antrenorul lotului olimpic de canotaj, un om care a albit, la propriu, pentru o idee măreaţă: performanţa.
Libertatea: A fost o iarnă grea...
Mircea Roman: Zăpada şi îngheţul au afectat mult pregătirea lotului. Am plecat în Turcia, la apă caldă, apoi la Năvodari pentru a aştepta să se dezgheţe lacul Snagov.
Acum, că lacul Snagov e dezgheţat, mai există alte impedimente în pregătire?
Ne aşteptăm ca, odată cu venirea căldurii, proprietarii şalupelor să iasă din nou la plimbare pe lac, ceea ce nu e deloc bine pentru fete. Cred că, dacă pentru următoarele două cicluri olimpice ne-am muta pregătirea la Năvodari, am face un lucru foarte bun. Aşa nu ne va mai deranja nimeni.
Mai e foarte puţin timp până la Olimpiadă. Cât de mare e concurenţa?
Avem, practic, două generaţii în lot. Una a "bătrânelor", multiple campioane olimpice, şi alta a fetelor tinere. Concurenţa e, într-adevăr, mare, iar acest lucru reprezintă un lucru benefic.
Cum le-aţi convins pe Andrunache şi pe Susanu să revină?
Nu a fost nevoie să le conving eu. Înainte de a reveni în lot, ele şi-au aranjat chestiunile familiale, mai cu seamă că sunt căsătorite şi au copii. Am convenit ca, periodic, copilaşii lor să vină să stea aici, în cantonament, pentru a le fi aproape. @