Criza economică prin care trece România în ultimii ani a dat naștere unei noi specii de infractori, care sunt imposibil de prins. Cartierul Govândari al Reșiței a început să se transforme din 2009, într-unul al jafurilor armate, al tâlhăriilor și al faptelor cu autori necunoscuți.
În timp ce în aceste zile județul Caraș-Severin este zguduit la vârf de mișcări pe scena politică, comisarii de la Inspectoratul Județean de Poliție aleargă după funcții în loc să îi preocupe siguranța cetățenilor. Potrivit unor surse din cadrul IPJ, astăzi ar urma să fie înlocuit din funcție comisarul șef Grigore Stolojescu. Infractorii au speculat bine momentul schimbărilor, astfel că săptămâna trecută au lovit din nou, cazul fiind clasificat deocamdată cu autori necunoscuți.
Firma „C+C” s-a ales cu o gaură de 70.000 de lei, iar șansele de recuperare a banilor sunt aproape inexistente. „Persoana care se afla în mașină la momentul jafului, nu poate da detalii despre aspectul fizic al infractorului, pentru că purta o mască pe față”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Cazul din Joia Mare nu este o premieră pentru Reșița și cartierul Govândari.
Cum au evoluat infractorii
Banca Raiffeisen a fost jefuită în luna noiembrie a anului 2009 de doi bikeri cu căști de motociclist pe cap, care, după după ce au dat spargerea, au fugit cu circa 50.000 de euro, cu motocicleta, pe care ulterior au abandonat-o. Polițiștii au pus recompensă pe capul lor, însă fără rezultat. Cazul este încă unul cu autori necunoscuți și o invitație la „vals” a altor persoane predispuse să comită astfel de fapte. În aceeași situație mai sunt jaful armat de la sediul Bingo și cel al poștăriței jefuite de pensiile reșițenilor. „Orice jaf cu autori necunoscuți este, de fapt, o încurajare pozitivă a persoanelor pretabile la astfel de fapte”, spune psihologul criminalist