Un studiu recent a oferit o concluzie îngrijorătoare: lumea se află în pragul unei crize de ciocolată, din cauza lipsei de cacao.
Profesorul David Guest de la Universitatea din Sydney (Australia) a spus că metodele folosite de agricultori pentru a cultiva cacao sunt învechite, iar cererea crescută îi pune pe aceştia în situaţii în care nu pot oferi cantitatea necesară de materie primă. El a spus că producţia de cacao trebuie să crească cu un sfert faţă de nivelul actual, până în 2020, pentru a ţine pasul cu cererea, scrie „The Daily Mail".
Problema pe care a identificat-o profesorul este faptul că arborele de cacao creşte în regiuni unde sărăcia este la cote îngrijorătoare: Vestul Africii, America de Sud, Sud-estul Asiei şi zona Pacific. Acestea sunt vulnerabile la schimbările climatice, instabilitate politică şi boli.
„O estimare recentă spune că producţia globală trebuie să crească cu un milion de tone până în 2020, de la 3,6 milioane de tone în momentul de faţă", a declarat profesorul Guest.
Academicianul şi colegii lui au călătorit în ţările producătoare de cacao pentru a promova o agricultură mai eficientă şi pentru dezvoltarea unor genotipuri noi de cacao, mai eficiente din punct de vedere al producţiei.
Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI