Companiile TISE (Rusia), PCC SE (Germania), Pegamont Ploieşti şi Aisa Invest din Cluj au depus oferte neangajante pentru participarea la privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), a declarat marţi şeful Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie(OPSPI), Florin Vlădan, citat de Mediafax.
"În aproximativ două săptămâni va fi elaborat caietul de sarcini, în care va fi inclus şi preţul de pornire a licitaţiei. După această etapă va urma o perioadă de 30 de zile în care companiile vor putea depune ofertele angajante", a afirmat Vlădan.
Producătorul rus de energie electrică TISE (Technologies, Investments, Services, Energy), cu capital majoritar de stat, a fost înfiinţat la Moscova în 2003, având ca acţionari companiile Tehnopromexport, Zarubejneft si Zarubejneftegaz, ultima subsidiară a Gazprom.
Potrivit datelor TISE, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Nikolai P Tokarev, a fost şeful Transneft, compania de stat care operează reţeaua de transport a petrolului în Rusia.
Firma Aisa Invest este controlată indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza şi administrează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR). Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzeşti, Someş Dej, Iaritex, Uzuc Ploieşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Contactoare Buzău şi Inav Bucureşti.
Firma Aisa Invest a consemnat în 2010 o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei şi un profit brut de 249.397 de lei.
Firma de construcţii-montaj Pegamont este controlată în proporţie de 70% de o persoană fizică din Ploieşti, Mircea Apostolescu. Firma a derulat lucrări pentru companii precum Petrom, Transgaz, Conpet, Petromservice sau Rominserv.
Pegamont are un capital social de 3,05 milioane de lei, iar la sfârşitul anului 2010 avea 129 de angajaţi. În acel an, firma a înreg