După jumătate din prima şedinţă de tranzacţionare de după Paşti, lichiditatea pieţei derivatelor nu era una spectaculoasă. Dacă unii speculatori şi-au prelungit, probabil, mini-vacanţa, cei prezenţi pe piaţă au tranzacţionat cu prudenţă şi au aşteptat semnalele de pe pieţele externe, şi îndeosebi pe cele din SUA. Direcţia cotaţiilor era una pozitivă pentru Dow Jones şi pentru euro faţă de dolar, în vreme ce aurul se deprecia. La ora 16.30 numărul contractelor încheiate era de circa 2700 cu o valoare de 35,5 milioane lei. Deschiderea pe plus a bursei din New York a creat însă rapid premisele creşterii volumului de transfer, concomitent cu interesul pentru tranzacţiile cu derivatele pe Dow Jones. Ca urmare, lichiditatea a crescut puternic în a doua jumătate a zilei.
Cotaţia indicelui american estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană evolua corelat cu futures-ul din SUA, care indica creşteri anticipând o deschidere "verde" la NYSE. Aces-te prognoze au fost confirmate după primele tranzacţii de pe Wall-Street. Speranţele pentru o revenire pe plus după două zile de scăderi se datorau aşteptărilor pozitive legate de rapoartele privind construcţiile de locuinţe şi producţia industrială, care ar putea indica o creştere pe luna martie în SUA. La Sibex, numărul contractelor DEDJIA_RON încheiate până la ora 16.30 era de 1000 pe scadenţa iunie. Valoarea indicelui pentru scadenţa menţionată creştea puternic, cu 150 puncte, fiind estimată la 12.930 de puncte.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 1127 pe scadenţa iunie. Produsul în discuţie era, la ora menţionată, cel mai lichid. Moneda unică câştiga teren faţă de concurentul său principal, dolarul, fiind estimată la 1,31370 USD, în urma unei creşteri de 0,41%. Pe scadenţa septembrie, euro era cotat la 1,31460 USD, în avans cu 0,35%. Numărul contractelor era de 85.