Aurelian Popa a impus măsuri de disciplină draconice, oamenii simțindu-se terorizați. În spatele scandalului s-ar afla intenția externalizării mai multor servicii ale Autorității Portuare, ce ar duce la restructurări de personal. PROTEST
De 50 de ani n-au fost niciodată conflicte la Autoritatea Portuară. Acum, oamenii sunt gata să-i linșeze pe directori
Sursa: Feri Predescu
Protestele din Portul Constanţa au fost reluate astăzi cu o şi mai mare înverşunare, doi dintre directori fiind nevoiţi să plece, ajutaţi de forţele de ordine care i-au protejat de furia mulţimii.
Unii directori au cedat: renunță la funcții
Protestatarii nu au fost violenţi, însă directorul comercial Vasile Blănaru, consilierul acestuia, Adrian Constantinescu, şi directorul economic Mihaela Vasile au fost huiduiţi până când au reuşit, cu greu, să urce în maşini şi să părăsească portul.
Membrii echipei manageriale reuşiseră să intre în sediul administraţiei tot cu ajutorul jandarmilor şi poliţiştilor, însă nu au avut cu cine lucra. Angajaţii erau în faţă, la protest. Aşa că au apelat din nou la forţele de ordine cărora le-ar fi transmis că renunţă la funcţii şi că nu mai vin în port.
Capul lui Popa vor
Victoria nu este însă deplină pentru portuari. Managerul general Aurelian Popa a lipsit, fiind chemat la Ministerul Transporturilor. „Bine că au plecat şi ne-au lăsat în pace dar obiectivul nostru este Aurelian Popa, vom protesta până când va pleca, îi cerem demisia pentru nerespecatrea contractului colectiv de muncă, pentru modul abuziv şi comportamentul lor de ciocoi”, le-a transmis protestatarilor Liviu Dinu, vicepreşedintele sindicatului Administraţiei Portului Constanţa.
Lista de abuzuri semnalată de sindicat
Portuarii constănţeni protestează neîntrerupt din 27 februarie fără ca Ministerul Transporturilo